Eszközbeszerzés a Monocopy Bt.-nél nyomdai termékek feldolgozásának hatékonyságnövelése, korszerűsítése céljából

 

Kedvezményezett neve: "MONOCOPY" BT.
Projekt címe: Eszközbeszerzés a Monocopy Bt.-nél nyomdai termékek feldolgozásának hatékonyságnövelése, korszerűsítése céljából
Szerződött támogatás összege: 22 435 851 Ft
Támogatás mértéke: 45%
Projekt tartalmának bemutatása:
Uniós támogatásból valósult meg a „Monocopy” Bt. kapacitásbővítő beruházási projektje Mosonmagyaróváron, a Széchenyi 2020 keretében. A „Monocopy” Bt. a Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása felhíváson 22 435 851 forint uniós támogatást nyert.


A projekt keretein belül beszerzésre kerültek az alábbi eszközök:
1 db napelemes rendszer
1 db iTech Talon kivágó berendezés
1 db ColorWave 700 nyomtató
2 db párásító ventilátor
2 db párásító szivattyú
1 db Amiga 52 +  vakuum feeder automata fóliázó
1 db iTech Spectrum digitális címkenyomtató

         

        

        

        

            

            

    


A 49 857 448 forint összköltségvetésű projekt keretében beszerzett eszközökkel a megrendelt termékeket rövidebb határidővel és még jobb minőségben tudjuk elkészíteni. A címkéző, valamint kivágó berendezés szerszámköltség nélkül képes a formakivágást elvégezni, stancolni, laminálni, mátrixot eltávolítani rövid beigazítási idővel és minimális selejttel. Magas minőségű, azonnal száradó és vízálló nyomatok elkészítésére alkalmas a ColorWave 700 nyomtató. Az Amiga 52 berendezéssel a piacképes felülnemesített nyomatok előállítására van lehetőségünk gazdaságos működtetéssel. A vállalkozás energiahatékonyságának javítása céljából beszerzett Solar Edge polikristályos napelemes rendszerrel csökkentek energia költségeink. A párásító technológiának köszönhetően a levegő páratartalmának fenntartásával, és ezzel párhuzamosan a nyersanyagok, a félkész- és késztermék nedvességtartalmának megőrzésével javult a gyártás gazdaságossága és a termelés hatékonysága.


A projekt megvalósulásával jelenlegi kapacitásoknál lényegesen nagyobb darabszámú megrendeléseket is tudunk teljesíteni, ezáltal nő vállalkozásunk versenyképessége.
A beruházás 2017.02.03-án vette kezdetét és 2018.03.27-én zárult. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Projekt befejezési dátuma: 2018.03.27.
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-16-2017-00672